Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'
Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'
Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'
TESZTOSZTERON NEMZET
T U D T A D ?
A bőséges folyadék fogyasztás egészséges és elhízott embereknél is hozzájárulhat a sikeres testsúlymegőrzéshez és a felesleg leadáshoz. Az energia felhasználás becslése során a víz termogén hatását is figyelembe kell venni, különösen diétázás során, és érdemes is a napi 2-3 l, sportolók esetében akár 4, vagy még több liter liter vizet is elfogyasztani. A víz esetleges "fogyókúrás" használatát mondjuk napi 5-6 liter elfogyasztásával azért kerüljük, mivel adott esetben súlyos, életveszélyes következményei lehetnek.
>>>tovább  
KERESÉS SZÖVEGBEN:
>>>KÉPKERESÉS


  Tesztoszteron eMagazin
Mint a filmeken!
Beszélgetés Kéri Zoltánnal, a világbajnok Neutron Kommandó tagjával
Írta: Farkas Tamás


Éjszaka. Titokban. A főszerkesztő a célra irányítja az infra célmegjelölőt. Kezét felemeli. Ujjaival számol vissza, majd int. Én megértettem a feladatot. Nagy lendülettel rúgom be az előttem álló ajtót... és azonnal tárcsázom a megadott számot.

 

 
   

Szia, a Tesztoszteron webmagazin számára szeretnék egy interjút készíteni veled, annak kapcsán, hogy 2004-ben az Amerikai Egyesült Államokban, Orlandóban megrendezett SWAT Round-Up kommandós világbajnokságon az akadályverseny kategóriában a Tolna Megyei Rendőr Főkapitányság Neutron Bevetési Osztály csapata világcsúccsal világbajnok lett, összetettben pedig harmadik. Egyéniben a SZUPERZSARU kategóriában pedig neked sikerült bronzérmet szerezned. A Tesztoszteron.hu olyan internetes magazin, amelynek profilja...
Tudom, ismerem a Tesztoszteron-t! Regisztrált látogatója vagyok az oldalnak.

 
   

Valóban? Akkor véletlenek pedig vannak, vagy pedig a főszerkesztő mindent tud. Ezek szerint te kapcsolatban vagy a testépítéssel?
Közvetlenül inkább csak voltam, mivel korábban én is gyurmáztam. A kommandós lét igényel egy masszívabb megjelenést és ezért fogtam súlyzókat a kezembe. Három évig edzettem komolyan, sikerült 15-20 kilót gyarapodnom. Ebben az időszakban találtam rá a honlapotokra, amelyet edzéssel, táplálékkiegészítéssel, étkezéssel kapcsolatos információszerzés céljából kerestem fel. Aztán változtak a célok, nagyobb szerepet kapott a futás a kommandós tevékenységben, így az izomtömegem gyarapítása háttérbe szorult.

Hogyan lettél kommandós, miért nem inkább testépítő?
Képzeld, én testépítő akartam lenni!

Nem hiszem el!
Pedig igaz! Nekem mindig szükségem volt egy adrenalin szint emelő, TESZTOSZTERON serkentő tevékenységre. És már éppen megtaláltam magamnak a testépítést, mikor belekerültem a kommandós versenyzésbe. Egyébként a katonaság után azonnal be akartam lépni a Francia Idegenlégióba. Szülői könyörgésre elálltam eme szándékomtól, aztán legalább Boszniát szerettem volna bevállalni, de az is kimaradt. Így kerültem a paksi kommandós csapatba.

A versenyszerű testépítés nem került szóba?
Nem, erre nem gondoltam. Egyszerűen szerettem volna nagyobb darab lenni, mint a többi kommandós srác Pesten, ahol tanultam a szakmát.

Milyen típusú testépítő tetszett neked akkoriban?
Flex Wheeler-nek lenyűgöző fizikuma volt, én azonban megelégedtem volna Sylvester Stallone alakjával, amivel a Rambo filmekben szerepelt.

Aha. Szóval ilyen hatással vannak rád a filmek. Ott tényleg jól nézett ki, ha jól tudom Franco Columbu-val készült a forgatásra, aki nem volt éppen a legolcsóbb személyi edző akkoriban. Tehát nem véletlen, hogy ezt a szakmát választottad. De az igazi kommandós versenyek egy kicsit más szempontból veszik igénybe az embert gondolom.
Igen. Ezeken a versenyeken talán leginkább az állóképesség a legfontosabb. Ezért a kommandós viadalokon kívül részt veszek még futó és triatlon versenyeken is.

Milyen versenyszámok voltak a kommandós világbajnokságon?
Öt pályán kellett megküzdeni. Az egyes pálya feladata a "túszmentés" volt, a kettes pályán "kombinált küzdelemben" kellett megmérkőzni, a hármas pályán "sebesült tiszt kimentése" volt a cél, a negyedik pályán a "toronyház" feladatot kellett megoldani és végül az ötödik pálya volt az "akadálypálya".

Amiben a Neutron legyőzhetetlen!
Igen, már három éve mi vagyunk a legjobbak. Világcsúccsal sikerült most győzni.

Van egy egyéni verseny is, a SUPER SWAT COP, amelyben bronzérmet szereztél. Vagyis a világon te vagy a harmadik legtökéletesebb kommandós. Mit jelent ez neked? Elégedett vagy ezzel az eredménnyel?
Erre a versenyre egyénileg kell nevezni. Már három alkalommal álltam rajthoz, kétszer lettem harmadik, egyszer második. Idén elsőnek kellett volna lennem. Sajnos hibáztam és nem sikerült, de nem sokon múlt. Ezen a pályán egy mérföld (1.6 km) futás után hét darab akadályt kell leküzdeni. Először egy palánkot, aztán egy vizes árkot, majd egy pókhálós feladatot. Aztán jön a páncélozott harci jármű leküzdése, és a lőgyakorlat, amit három különböző fegyverrel kell teljesíteni. Tizenöt méterről lövünk egy tizenöt centiméter átmérőjű lőlapra. Mindenki saját maga választhatja meg, hogy milyen testhelyzetből lő. Én a hátamon fekve lőttem és itt rontottam el, a hibámért 2 perc büntetést kaptam. A másik két lőlapon géppisztollyal és sörétes puskával hiába lőttem tízest, ezen ment el az aranyérmem. Egyébként rajtam kívül még egy magyar srác nevezett ebben az egyéni kategóriában, ő a huszadik lett. (Kiszel Sándor, Rendőrakadémia)

Nekünk testépítőknek elég következetes, mondhatni szigorú életrendünk van, főleg, ha valamilyen versenyre készülünk. Az edzés, meg a táplálkozás körül forog minden. A kommandósok hogyan készülnek a versenyekre, neked milyen éves programod van?
Az átlag kommandósok általában napi egyszer edzenek. Ez erőnléti, vagy valamilyen küzdősport edzést jelent. Számomra az éves felkészülés februárban kezdődik. A decemberi verseny után ugyanis teljes regenerálódásra van szükségem és ez körülbelül egy-másfél hónap. Ez alatt az idő alatt persze rám ugrik 5 kg felesleg. Az első feladatom, hogy ezt lefaragjam. Futással kezdem a felkészülést, és az első versenyem is egy futóverseny, a Pécs-Harkány közötti futam. Évente egyébként 8-10 versenyen indulok. Ezek futó versenyek, triatlon versenyek és kommandós megmérettetések. Az utóbbiak speciális felkészülést igényelnek, ezért amikor már tudom, hogy milyen számokból áll a következő kommandós összecsapás, akkor ennek megfelelően készülök. Napi 3-4 óra edzés szükséges a felkészülésemhez.

Súlyzós edzés nem is kap szerepet a felkészülésedben?
Nem, az enyémben nem, de a többiek használnak súlyzós gyakorlatokat, főleg az alapozásnál. Egyszerűen arról van szó, hogy úgy érzem, engem túlságosan merevvé tesz a súlyzózás. A többieket biztosan nem. Ők fekvenyomnak, ferde padoznak, nyakból nyomnak, bicepszeznek, szóval az alapgyakorlatokkal készülnek. Azt hiszem viszont, hogy kifejezetten lábra nem edzenek súlyzókkal ők sem.

 
   

Sérülésveszélyes a kommandós versenyzés?
Sajnos rengeteg sérülésem van. Meg kellene műttetni a bokaszalagjaimat, de azt hiszem, még elhalogatom, ha lehet.

Mi a helyzet a táplálkozással? Oda kell figyelni egy kommandósnak, hogy mit juttat a szervezetébe?
Én nagyon odafigyelek! Nagy jelentősséget tulajdonítok például a táplálékkiegészítésnek. Én a tevékenységemhez nem vehetek magamhoz annyi normál táplálékot mint azt a szervezetem, a testem igényelné. Nem terhelhetem meg olyan mértékben a gyomromat, hogy biztosítani tudjam a feladataimhoz szükséges tápanyag bevitelt. Ezért táplálékkiegészítőkkel igyekszem ezt megoldani. Vannak kedvenc és nálam sikerrel alkalmazott táplálékkiegészítők, köztük a Carni-X, Liquid L-Carnitine, Liquid Amino. Ezeket mindig szívesen alkalmazom a felkészüléseim során. Használtam a PUMP készítményeket is, de rájöttem, hogy tipikus testépítő táplálékkiegészítő, mert úgy be lehet durranni tőle, hogy az nekem már sok és szinte akadályoz a dinamikus tevékenységekben. Elég magas a napi fehérje bevitelem, amit tejtermékekből, csirke és pulykahúsból fedezek. Kedvencem a tejberizs. Azt hiszem én elég puritán vagyok a táplálkozásban, nem nagyon igénylem a változatosságot.

A munkád és a sport kitölti az életed. Van valami egyéb hobbid?
Nincs. Régebben aerobikoztam a tüdőkapacitás javítása céljából. Na és persze azért, mert sok jó csaj járt az órákra...

Ha már szóba jött, te nős vagy?
Nem. Nem hiszem, hogy valaki el tudná viselni hosszútávon a kommandós élet velejáróit.

Milyen céljaid vannak a közeljövőben?
Elindulok az idei év futó, triatlon és kommandós versenyein és persze az idei kommandós világbajnokságon is, ha sikerül bekerülnöm a csapatba. Ugyanis 35 főből csak 6 kommandós kvalifikálhatja magát a versenyre. A BUDAPEST Maratonon és a PRÁGA-BUDAPEST Maratonon biztosan indulok az idén. Az a baj, hogy ezeken nem tudok igazán kimagasló eredményt elérni, mert nekem meg kell osztanom a figyelmemet, az energiáimat és nem készülhetek csak kizárólag futó, vagy triatlon versenyre, mivel a kommandós versenyek igazán speciális felkészülést igényelnek. Ezért aztán örülök egy triatlon ötödik helyezésnek is.

Távolabbi jövőben milyen terveid vannak?
Szeretnék külföldre menni, a békefenntartók kötelékében szolgálni. Ha a kommandós munkából kiöregszem, akkor szeretnék személyi testőrként dolgozni.

 
   

Az már egy másik film! Akkor úgy akarsz kinézni, mint Kevin Costner?
Na, azt azért nem!

Végül egy "állami" kérdés. Mi a véleményed a rendőri állomány fizikális felkészültségéről? Most inkább az átlag rendőrökre gondolok, akik az utcán teljesítenek szolgálatot. (Úgy mint Bálint Balázs, aki hozzánk jár edzeni és megígértem neki, hogy beleírom.)
Mi is egyébként közönséges rendőrök vagyunk. Csak minden megyében van egy beavatkozó egység. Nem mondanám, hogy külön kasztba tartozunk, egyszerűen más a feladatunk. Az utcán szolgálatot teljesítő rendőröktől nem várható el, hogy kommandós feladatokat lássanak el. Ettől függetlenül azért nem kéne elhanyagolniuk magukat. Főleg a régebbi vágású rendőrök passzívak a sportolás területén. Egyébként Amerikában a rendőrök adnak a külsejükre és tiszteletet parancsoló megjelenés hívei. Sok közöttük a testépítő és valamilyen küzdősportot űző.

Ja, van valami Ronnie Coleman nevű is...
...szóval nem ártana itthon is egy tiszteletet parancsoló külsőt elvárni a rendőröktől.

Zárhatjuk úgy ezt a beszélgetést, hogy SÚLYZÓS EDZÉST A RENDŐRÖKNEK?
Igen. SÚLYZÓS EDZÉST A RENDŐRÖKNEK!

Köszönjük a beszélgetést és további sok sikert! T

 

A Tolna Megyei RFK Neutron Bevetési Osztály csapatának tagjai: Major Csaba, Kolep János, Farsang János, Kéri Zoltán, Felhősi László, Járai Antal.

A Tolna Megyei RFK Neutron Bevetési Osztály csapatának tagjai: Major Csaba, Kolep János, Farsang János, Kéri Zoltán, Felhősi László, Járai Antal.

 

Termék ajánlat rendőri, katonai taktikai edzéshez, feladat
végrehajtáshoz
  Isotec Energizálóként
  Anabolic Whey Magas minőségű és élvezetes fehérje bevitelhez
  MegaVit Megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel nagy terhelés mellé
  Joint-X Ízület karbantartáshoz, sérülések gyógyulásának elősegítésére
  Karnitin Energizálóként, regenerálóként
  BCAA aminosavak Energizálóként, regenerálóként
  Tyrosine Mentális fókusz, koncentráció fokozáshoz, fenntartáshoz
     

 

Kapcsolódó cikkek
Súlyzós edzés küzdősportokhoz
A gonosz orosz - Pavel Tsatsouline az erőfejlesztés új guruja

 Impresszum
Copyright © 1999-2007 > Intrafit Bt. - Fitness Pont Pécs
Design & Program > Creative Power Stúdió