Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'
Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'
Kattints a főoldalra ugráshoz!                     Megjegyzés: 'Webmagazinunk nevében és jelszavaiban található tesztoszteron, anabolikus és ehhez hasonló szavak nem azt jelentik, hogy az oldal bármilyen formában a szteroidokkal foglalkozna, illetve azok használatát vagy terjesztését támogatná. Lásd Impresszum.'
TESZTOSZTERON NEMZET
T U D T A D ?
Már szinte biztosan kimondható, hogy a statikus nyújtás nem ajánlott edzés, vagy verseny előtt, ha a maximális izom-teljesítmény a cél. A testépítő edzés szettjei közötti nyújtás sem biztos, hogy javasolható, bár nehéz gyakorlatban lemérni, hogy a stretching más hatásaival (mint pl. az izomburok tágítás) ellensúlyozva mi lesz a végeredmény.
>>>tovább  
KERESÉS SZÖVEGBEN:
>>>KÉPKERESÉS


  Tesztoszteron eMagazin

"Nagyító"
A SCITEC NUTRITION® új "nagyító" terméke, a JUMBO
Írta: TEAM SCITEC
2008. október

 

 

Sok ember él a földön. Törvényszerűen ez azt is jelenti, hogy sokfajta ember létezik és nekik más és más lehet a problémájuk. Gyakorlati szinten ez azt eredményezi, hogy van olyan embercsoport, amelynek tagjai tömeget, izmot, erőt szeretnének növelni, de nem sikerül nekik, vagy legalábbis keresik a legoptimálisabb módot. Ez a keresés szerteágazó utakra viszi őket, mert valamilyen oknál fogva az emberi psziché sokszor nem látja a legkézenfekvőbb megoldásokat. Persze ennek oka egyszerűen alapvető információ hiány is lehet. A biztonság kedvéért feltételezzük tehát, hogy van, aki nem ismeri a tömegnövekedés (testsúlynövekedés) nagyon-nagyon egyszerű képletét. Íme:

kalória bevitel > kalória felhasználás = tömegnövekedés

 

Ha ez az egyenlet VALÓBAN teljesül, akkor tömeg fog rakódni a testedre! Punktum! Tehát az első kulcs, amit mindannyian oly bőszen üldözünk, a kalória. Idáig nagyon egyszerű az elmélet, nem igaz? Azt persze azért szintén tudni kell, hogy a legtöbb dolognak van kvantitatív és kvalitatív aspektusa is, magyarán a mennyiség mellett a minőség is fontos kérdés számunkra. Ez úgy vonatkozik izomtömeg-növelő hadjáratunkra, hogy a kalória bevitel minősége befolyásolni fogja a tömegnövekedés minőségét. Ha a kalóriák többségét chipszből és vajas-lekváros fehérkenyérből viszed be, akkor az a bruttó súlynövekedésen belül kevesebb izomhoz és több testzsír felgyülemléséhez fog vezetni. Ha minőségileg módosítjuk az alapképletet, akkor ezt a szilárd igazságot kapjuk:

minőségi kalória bevitel > kalória felhasználás = izomnövekedés kevesebb zsír mellett

 

Jöjjön még egy kis keleti filozófia annak kapcsán, hogy a hatalmas mennyiségű terméket tartalmazó táplálékkiegészítő piac miatt sokan állandóan keresnek újabb és újabb "varázsszereket", sokszor előbb, illetve az alapvetőbb termékek helyett alkalmazva ezeket. A keleti bölcselet valami olyasmit mond, hogy egy vödröt gyorsabban és könnyebben töltesz meg nagyobb kődarabokkal, mint apró kavicsokkal. Koncentrálj tehát a nagyobb hatású alapokra! Igaz, hogy a nagy kődarabok nem fogják soha 100%-ban kitölteni a vödröt, mindig lehet még kisebb és kisebb kavicsokat, majd porszemcséket a vödörbe erőltetni, hogy tényleg totál tele legyen, de ez egyre sziszifuszibb pepecselés, aminek az eredménye egyre kevésbé látható.

 

Mi a minőség?
A minőség a sportolók számára — de valójában mindenki számára ennek kéne lennie — az, ha a kalóriákat tartalmazó makrotápanyagok közül ideális arányban viszünk be, sőt azok minősége a lehető legjobb a céljaink érdekében. Elsődleges módon ezek ugye az erő- és izomnövelő direkt sport célok, valamint az alapvető egészséget érintő és közvetett sport célok. Mint említettük, a sokaknál tipikus 2 szelet fehérkenyér vajjal és paprikával, lekváros tészta ebédre, és chips este nem igen fog semmilyen szempontot kielégíteni, amiről eddig beszéltünk.

 

 

A sportolók számára komplett aminosav profillal rendelkező, elsősorban tehát állati fehérje szükségeltetik, aminek az egyik legjobb képviselője a tejsavófehérje, mivel ez még egyéb extra hatásokkal is rendelkezik: erősítheti az immunrendszert, csökkentheti a túledzés esélyét például. Ideális, ha szénhidrát bevitelünkkel rostokhoz is jutunk, és a szénhidrát nem pusztán inzulin hormon áradatot beindító gyorsan felszívódó egyszerű szénhidrát. Mindez szép és jó eddig, de beszéljünk egy praktikus megoldásról!

 

BE THE BIGGEST THING! JUMBO, a SCITEC NUTRITION® új "nagyító" terméke
JUMBO=NAGY! JUMBO=ERŐS! Tudományos tény, hogy az emberek alulbecsülik a tápanyag bevitelüket, amikor diétáznak, de emellett hajlamosak túlbecsülni a tényleges táplálék felvételüket is, amikor izmot és erőt próbálnak építeni. Magyarán szólva kevesebbet esznek, mint azt képzelik és mint amire szükségük lenne a folyamatos és érdemi fejlődéshez! Sokan valami varázspirulát keresnek, miközben figyelmen kívül hagyják a tényt, hogy semmi nem olyan erőteljes hatású, mint a megfelelő mennyiségű teljes kalória, energizáló szénhidrát és izomépítő protein folyamatos fogyasztása! Tegyük ehhez még hozzá, hogy nagyon sok sportoló nem szán időt a bizonyítottan hatásos módszer, az étkezési napló vezetésére és így az az egyetlen gyakorlati megoldás marad a legtöbb ember számára, hogy olyan JUMBO típusú "növelő" turmixra támaszkodjanak, amelyik gyakorlatilag garantálja, hogy elég tápanyag lesz a szervezetükben a vágyott fejlődéshez.

 

 

Adagonként 50 gramm legmagasabb minőségű fehérjével, egy nagy dózis mind gyorsan, mind lassan felszívódó szénhidrátokkal, a JUMBO a "fejlődési egyenlet" táplálkozás oldalát igen erősen megnyomja számodra! A JUMBO gyors felszívódású tejsavóproteinnel lett megtervezve, hogy alkalmas legyen edzés előtti, alatti és utáni használatra is, ahogy azt a legfrissebb tudományos kutatások előirányozzák a maximális fejlődés érdekében. Emellett az a tény, hogy a sportoló mindig fogyaszt a hagyományos szilárd táplálékkal lassan felszívódó fehérje forrásokat azt jelenti, hogy a véráramunkba az aminosav beáramlás eleve adott 4-6 órán keresztül étkezések után, így az étrendkiegészítő formulákat érdemes gyors felszívódású proteinekkel kialakítani, pláne, ha alkalmazni akarjuk őket edzés körül az optimális eredmények érdekében.

 

Nézzük meg a különleges "6-CARB" szénhidrát mátrixot kicsit jobban
A dextróz, maltodextrin, fruktóz hagyományosabb szénhidrátok, viszonylag gyorsan feltöltik az izmokat szénhidráttal, illetve a fruktóz a májat, ami azért fontos, mert az egy anabolikus "termosztát", tehát általános jelzés a szervezetnek, hogy a felépítő üzemmód engedélyezhető és indokolt. A három összetevőből azonban kevesebb van a mátrixban, mint a zabból és a Palatinose-ból. A zabpehely az etalon testépítő szénhidrát, minden porcikája jó, még rostot is tartalmaz. A Palatinose a másik lassú felszívódású, dizájner szénhidrát.

 

Palatinose™
SZUPER SZÉNHIDRÁTOK:
ma már odáig jutott a tudomány, hogy a legegyszerűbb és leghétköznapibb alkotóelemnek, a szénhidrátnak is olyan felspécizett változatait képes előállítani, amelyek egyediek és ötvözik az esetlegesen csak a konyhában elérhető szilárd tápanyag tulajdonságokat a táplálékkiegészítők előnyeivel, mint például a könnyű hordozhatóság és a folyékony formában való fogyaszthatóság. A Vitargo® már régebben szerepel a SCITEC kínálatában (VitarGO!, VITARGO CRX) és a spektrum egyik végletét képviseli azzal, hogy ez a nagy molekulasúlyú dizájner szénhidrát a létező leggyorsabban felszívódó CH! De térjünk rá a Palatinose™-ra, ami a Vitargo® szöges ellentettje, a spektrum másik véglete! Ez bizony nem maltodextrin a sarki csemegeboltból! A maltodextrin komplexebb szerkezete ellenére magas vércukor indexű szénhidrát és közelebb áll a dextrózhoz, mint szeretnénk. Az igazi megoldás az újonnan piacra került dizájner Palatinose™, amelynek a glikémiás (vércukor) indexe 32, vagyis drámai módon alacsonyabb, mint a dextrózé; mi több, az inzulin indexe is hasonlóan kicsi!

Mint sokan ismerik már, a vércukor index az etalonnak vett dextróz (egyes esetekben fehér kenyér) 100-as indexéhez képest jellemzi a különböző tápanyagokat, hogy azok egységnyi mennyiségben milyen vércukor emelkedést idéznek elő adott idő alatt. 40-es index érték alatt egy tápanyag nem csak, hogy alacsony, hanem nagyon alacsony glikémiás indexűnek minősül. Mindez azt jelenti, hogy por (turmix, ital) formájú fogyasztása ellenére is a Palatinose™ szénhidrát a legeslegjobb szilárd szénhidrátokkal vetekszik!

A Palatinose™ nem egy inaktív cukor helyettesítő szer, hiszen teljesen megemésztődik és felszívódik, csak ezek a folyamatok lassúak, lényegében elnyújtott, időzített felszívódású szénhidráttá téve a Palatinose™-t. Az ilyen nagyon alacsony GI-jű anyag által keltett vércukor görbe laposabb és hosszabb a gyorsabb szénhidrátokénál, ami azt is magában foglalja, hogy a végén nincs az inzulin túltermelésből adódó vércukor zuhanás az alapszint alá (hipoglikémiás állapot), és nem jelentkezik az ezzel járó étvágyroham, valamint esetleges rosszullét. A Palatinose™ egyenletes és hosszantartó energiát biztosít az izmoknak, agynak és minden egyéb szervnek.

A vércukor szintjének alakulása

A glükóz, szukróz és Palatinose™ hatása

Az eddig felvázolt kép a GI-vel kapcsolatban kicsit bonyolultabb, mint az elsőre látszik, mégpedig az inzulin index (II) miatt. Bármilyen meglepőnek is tűnik, az inzulin index és a glikémiás index nem mindig korrelál, vagyis a GI alapján jónak tűnő tápanyagok és kombinációik néha nem olyan inzulin reakciót váltanak ki, mint várnánk! Voltak kutatások például reggeli cereáliákkal is, a rostosabb nem volt jobb. Jó hírként jelenthetem viszont, hogy a Palatinose™ inzulin indexe is remek, egész pontosan csak 30!

Az inzulin szintjének alakulása

A glükóz, szukróz és Palatinose™ hatása

A Palatinose™ önmagában is használható arra, hogy kiegyensúlyozott, éhségrohamokat elkerülő energia forrással lássuk el a testünket, illetve gyors szénhidrátokkal kombinációban egy kiegyensúlyozott termék profilt érhetünk el. Hasonlóan, mint a proteineknél, most már lehetségessé válik, hogy egy testépítő étrendkiegészítő formula egyszerre legyen hatásos gyors és lassú szénhidrátként, ezek előnyeit egybe kovácsolva. Továbbra is tudjuk ezeket a termékeket edzés körül használni, mint tökéletes izomépítést és regenerációt beindító anabolikus turmixok, de beléjük van most már építve egy "biztonsági modul", a Palatinose™, ami a gyors szénhidrátok által keltett esetleges vércukor esést "megfogják" a kellő ponton. A Palatinose™ a komplett emészthetősége miatt gyengéd a gyomorhoz, valamint a fogak számára is egészségesebb cukor!

 

Vitargo®
Nos, a szénhidrát piac sem olyan unalmas már mint régen: az izgalmas, egészen speciális, szabadalmaztatott Vitargo® egy nagy molekula súlyú carbo. A Vitargo® klinikailag tesztelt hatóanyag, amely más sport-italoknál bizonyítottan sokkalta hatékonyabb. Az eredmények azt mutatják, hogy a Vitargo® 80%-kal gyorsabban halad keresztül a gyomron és így 70%-kal hamarabb tölti fel az izom glikogén raktárakat, mint a sportban általánosan használt egyéb szénhidrát források! Összefoglalva:

 • A Vitargo® igen rövid ideig tartózkodik a gyomorban, ezért nem okoz puffadást, teltség érzetet, azaz diszkomfort érzést a fizikai aktivitás során.
 • A Vitargo® a nagy koncentrációjú szénhidrát italokkal ellentétben nem von el vizet a testedből, épp ellenkezőleg, pumpaként működve javítja hidratáltságod.
 • A Vitargo® használata garantálja a leggyorsabb és legtökéletesebb glikogén töltést!

 

A molekula súlyokat megvizsgálva láthatjuk, hogy milyen drámaian más a Vitargo® a dextrózhoz és a maltodextrinhez képest!

 

A KÜLÖNBÖZŐ SZÉNHIDRÁTOK MOLEKULA SÚLYA

 Szénhidrát Átlagos molekula súly
 
 Keményítő >1,000,000
 Vitargo®500,000-700,000
 Maltodextrin 1,000-10,000
 Dextróz 180
   

 

A JUMBO-val abszolút mértékben teljesítjük a minőségi egyenletünket, azonban a keleti bölcseletünk analógiáját véve a termék nem pusztán egy nagy kődarab, hanem egyben az apró kavicsokat is biztosítja az anabolikus mátrixával, tehát extra dolgokat is tartalmaz!

 

A "JUMBO-SIZE" anabolikus mátrix
Ez a mátrix biztosít szinte minden fontos emeltebb szintű hatóanyagot a legjobb komplexekben. A CREA-BOMB dizájner multi-vektor kreatin mátrix 6 fejlett kreatin formával tesz hozzá az egyenlethez. A kreatin a bizonyítottan leghatásosabb kalóriát nem tartalmazó kiegészítő az izomtömeg- és erő-növeléshez. A G-BOMB multi-vektor glutamin mátrix a legjobb glutamin verziókat biztosítja, melyek erősíthetik az immunitást és fokozhatják még az izmok szénhidrát telítettségét és általános anabolikus állapotát. A BCAA XPRESS 100% tisztaságú esszenciális aminosav komplex a három nagyon fontos esszenciális aminosav mennyiségét emeli még meg a formulában, melyek közül is a leucin a ténylegesen legfontosabb, mert igen erős hajtója az izomfehérje-felépítésnek! A HEMO-NO multi-vektor bedurranás és erezettség fokozó nitrogén-oxid mátrix nem csak a látványosabb külalak érdekében van a termékben, hanem a tápanyag szállítást is fokozandó a dolgozó és elfáradó izmokhoz. És végül, de nem utolsó sorban tudhatod már, hogy nem az vagy, amit megeszel, hanem ami abból fel is szívódik, tehát ténylegesen hasznosulni tud, ezért két tápanyag felszívódás fokozó hatóanyag is került a JUMBO-ba.

 

 

Nagyítsál te is!
A JUMBO "nagyító" tehát egy olyan egyszerű, praktikus megoldás az izomtömeg-növelés vitathatatlan egyenletének beteljesítésére, amely a mennyiséget, minőséget, az alapvető és elengedhetetlen, de emellett a hatásos extra tápanyagokat, hatóanyagokat is biztosítja a számodra, ezzel szinte levéve egy nagy terhet a válladról, hiszen sokkal kevesebb töprengés-tépelődés mellett kényelmesen tudsz a siker felé száguldani! Mert TÖRPÜLJÖN EL MINDEN(KI) MÁS!
T

 

A JUMBO részletes katalógus oldala

 

Ha kérdésed, vagy megjegyzésed van a cikkel kapcsolatban, akkor azt írd meg nekünk!

 


Címkék
erő (224) fehérje (47) glutamin (24) kreatin (50) SCITEC NUTRITION (172) táplálékkiegészítők (257) táplálkozás (220) tejsavófehérje (42) tömegnövelés (212)

 

 

 


Impresszum
Copyright © 1999-2007 > Intrafit Bt. - Fitness Pont Pécs
Design & Program > Creative Power Stúdió